ноћне 'тице

ноћне 'тице

среда, 23. јануар 2013.

КОЈЕШТАРА 3....овај пут неколико појмова из домаћег окружења

ВЕШ-МАШИНА – Добра другарица сваке жене. Чува и негује ваше руке и нокте. Ослобађа од болова у леђима и обезбеђује додатну количину времена, које може да се утроши на друге кућне послове. Ради и не зановета, све док јој не пукне филм, т.ј. бубањ, али се врло лако и без гриже савести може заменити за нову. Често у ваш живот улази као поклон за свадбу од најближе фамилије или од кумова.


МАШИНА ЗА ПРАЊЕ СУДОВА – Најбоља другарица сваке жене. Као и веш-машина, чува и негује руке и нокте. Спречава настанак депресије при погледу на судоперу препуну прљавих тањира, шоља, чаша и осталог крупнијег и ситнијег кухињског инвентара, који немилице за собом остављају сви они, чије обавезе не подразумевају прање истих.  Многи је још увек сматрају за непотребан луксуз, што је одраз наше хроничне беспарице.


МАШИНА ЗА СУШЕЊЕ ВЕША – Потпуна егзотика у нашим крајевима. Још непотребнији луксуз од машине за судове! Нарочито ако се има у виду да, од дванаест месеци у години, 2/3 отпадају на нестабилна годишња доба са падавинама. Много је практичније да се развуку штрикови по целом стану, на тераси, у дворишту, а онда изложи као снег бели веш. Ако је потребно, могу и радијатори да послуже у исту сврху, плус као овлаживачи и освеживачи ваздуха. Сушење веша напољу, на ваздуху, неупоредиво је здравије. Нарочито кад се небо смркне, па домаћица , са првим капима кише, спринтерском брзином и елеганцијом антилопе, отрчи да га склони унутра. Уколико је смог учинио своје, може опет да га стави на прање. И тиме се круг затвара.Има још..

Нема коментара:

Постави коментар