ноћне 'тице

ноћне 'тице

среда, 15. мај 2013.

КОЈЕШТАРА 6ДЕМОКРАТИЈА – Тога нема!

ДРЖАВА – Ни тога нема! Распродато!

СЛОБОДА ГОВОРА – Тога има, али кога заболе за то шта ви, ми, ја, ти, он мислимо. Битно је само шта ОНИ мисле. А ОНИ су увек на власти.

ЛОПОВИ – Уобичајени назив за чланове Владе, и све друге структуре власти, када о њима говори опозиција. И сви остали, који нису у најближем сродству са њима.

ИЗБОРИ – Означава време када народ има прилику да изрази своју политичку вољу. То је циркус који кулминира сваке четврте године, а по потреби и пре. Одомаћио се у Србији и нема намеру да спакује шатру и крене даље. Обилује акробатским тачкама и вратоломијама, од којих се најчешће изводи салто мортале. Ради опуштања и увесељавања потенцијалних гласача, у представи учествује армија кловнова. Ефекат избора је никакав и без озбиљнијег утицаја на  власт.

ОПОЗИЦИЈА – Ако би опозицију замислили као особу, био би то вечити студент, који сања дан када ће дипломирати и свима показати шта може и зна. Док се то не деси, бави се свим и свачим, критикује, спинује, открива мутне радње, држи говоре у Скупштини, прети, тражи превремене изборе... Реченица која му служи као мото : ''Само да дођем на власт, похапсићу све ове лопове!'' Када, и ако, му пође за руком да дипломира, не зна шта би са тим папиром, па ради све што и ови пре њега.

ПОЛИТИКА - Именица женског рода, сумњивог морала. То је дефиниција Бране Црнчевића. Не би се ту имало много ни додати ни одузети. Осим, да је то најуноснији бизнис у Србији и пречица за брзо богаћење. Улагање и почетни капитал нису потребни. Довољно је учланити се у неку од постојећих странака, или основати своју. После тога, све је ствар времена. Овим бизнисом могу да се баве искључиво они који су оперисани од свих обзира, поштења, држања дате речи, човечности, поноса, части.

Нема коментара:

Постави коментар