ноћне 'тице

ноћне 'тице

субота, 2. фебруар 2013.

КОЈЕШТАРА 4


...ево још неколико нових/старих речи и израза....КРИЗА – Синоним за непролазност. Барем овде у Србији. Погрешно се мисли да ова наша, домаћа криза има неке везе са светском економском кризом.  Ова (бело)светска, у ствари, само нам добро дође да се на њу вадимо. Истина, и СЕК-а, као и све друго увезено, има бољу амбалажу, али ова наша је, уистину, вечна. Док је нас, биће и ње! Од стабилизације преко инфлације и санкција до транзиције. Три'ес година тек! Она нам је у генима, са њом се рађамо и умиремо.


СРПСКА ПОСЛА – Без обзира о чему се ради, употреба овог израза значи да је реч о потпуно безнадежном случају. Шта год да Срби раде, они то чине на себи својствен начин. Дакле, наопако. У неким другим срединама то би се окарактеисало као паранормална појава.
Пример. Комшија прода земљу комшији. Они су истовремено и браћа у некој бочној грани, али се својтају као да су најрођенији. Онда се испостави да продавац, који је паре од земље већ ''инвестирао'', није власник катастарске парцеле и да не може да изврши пренос. Овај што је купио не одустаје и земљу сматра својом. Ни продавац не одустаје, па њиву обрађује и даље као да се ништа није десило. Прави власник о свему појма нема, јер му је деведес'нека и ваља му путовати, али имовину не преписује никоме. У међувремену она двојица, што су правила рачун без крчмара, почињу рат тужбама и противтужбама, рат до истребљења, и судиће се наредних тридесет година. Бар! У блаженом незнању умире власник земље, а парничари се и даље надгорњавају и доказују. Стицајем околности умире и купац. Сви су изгледи да ће се спор прекинути. Али не! Син наслеђује оца, и поред осталог, у аманет му остаје и судски процес. Крај се још не назире. И неће га ни бити. За новце које су потрошили на тужбе, жалбе, адвокате, таксе, могли су сви да купе по пет таквих парцела, али... Шта ћеш, СРПСКА ПОСЛА!''ЛЕПО САМ ТИ РЕКЛА!'' – Замислите какав би то моћан осећај био, да сте могли да урадите ово:
 

Сада, покушајте да тај осећај увећате за 1*10ⁿ, где n представља број 18 446 744 073 709 551 615*. Том малом математичком гимнастиком, добићете приближан интензитет осећаја који има просечна жена док изговара: ''Лепо сам ти рекла!'' То је као мажњавање задњег пара фирмираних ципела  испред носа оној надуваној шефици, па још на распродаји. Као да мазите бенгалског тигра и натерате га да вам једе из руке! Или као да пливате са делфинима на отвореном мору. То је као када  вам муж каже да је ручак био одличан, и то у присуству своје мајке.
*осамнаест квинтилиона четристо четрдесет шест квадрилиона седамсто четрдесет четири трилиона седамдесет три билиона седамсто девет милиона петсто педесет једна хиљада шесто петнаест. То је број који се добије ако се на свако следеће од 64 поља шаховске табле додаје двоструко већи број у односу на преходно, почев од броја 1.....наставак следи....

Нема коментара:

Постави коментар